luni, 19 ianuarie 2015

Nuca de cocos are multe beneficii pentru sanatatea ta


Nuca de cocos are multe beneficii pentru sănătatea ta, şi poate fi folosită şi altfel decât în reţetele prăjiturilor.

Nuca de cocos o poţi folosi în prepararea a numeroase prăjituri, precum şi mâncăruri, dar şi ca produs naturist pentru frumuseţe şi sănătatea organismului.
Bogat în vitamine
Laptele de cocos poate fi parte din dieta ta pentru că este bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric - substanţă regăsită în laptele matern, are acizi graşi esenţiali, ajută imunităţii, detoxifiant, accelerează arderea grăsimilor, protejează inima, menţine sănătatea glandei tiroide, ajută la secreţia de insulină, menţine sănătatea sistemului nervos, şi lista continuă .
Laptele de cocos poate fi folosit ca produs de înfrumuseţare, la fel şi ca şi uleiul de cocos. Nuca de cocos răzuită poate fi folosită ca scrub pentru piele.
Cum faci laptele de nucă de cocos:
Se ia o nucă de cocos, se sparge, pulpa se răzuie şi se amestecă cu apă călduţă (de preferat a se evita cea de la robinet). Se amestecă bine, iar apoi se strecoară cu ajutorul unui tifon steril. Sucul rezultat este laptele de cocos. Fructul răzuit rămas în tifon poate fi folosit ca scrub pentru ten, corp.
Dacă nu doriţi să munciţi acasă, atunci puteţi cumpăra laptele de cocos direct din magazinele care îl comercializează.
Cum putem folosi laptele de cocos:
1. În cafea
Poţi opta pentru înlocuirea laptelui normal cu cel de nucă de cocos. Vei avea un plus de energie, nu doar din cafeină, dar şi din electroliţii laptelui. Laltele te va ajuta la hidratarea corpului şi să funcţioneze optim.
2. Carnea şi laptele de cocos
Deşi nu le-ai asocia pe cele două îţi spunem că laptele îi oferă cărnii o dulceaţă aparte. Pune jumătate de cană de lapte de cocos în amestecul pe care îl faci din condimente pentru carne.
3. Calm cu laptele de cocos
Laptele de nucă de cocos conţine 89 de mg de magneziu la o cană, ceea ce îl face bogat în minerale ce ajută dacă ai stări de nervozitate şi menţine presiunea sângelui în cote normale. Magneziul blochează celulele nervoase să devină hiperactive. Laptele de cocos îţi va da aceasta stare de calmitate şi relaxare de care ai nevoie.
4. Ajută structurii osoase
Laptele de cocos nu este o importantă sursă de calciu, deoarece conţine puţin peste 38 mg de calciu la o cană, faţă de 300 mg cât are laptele normal la o cană. Nu este bogat în calciu dar are fosfor - 240 mg la o cană, ceea ce ajută structurii osoase. El ajută la absorbţia calciului şi vitaminei D.
5. Bun pentru ten
Fie că îl bei sau îl aplici direct pe piele, laptele de nucă de cocos hidratează din plin pielea lăsând-o mai catifelată şi mai elastică. Cu ajutorul unei dischete demachiante aplici direct pe faţă sau corp laptele de cocos şi îl laşi să acţioneze 15 minute sau mai mult, după preferinţe, după care te clăteşti.
6. Luptă împotriva infecţiilor
Laptele de nucă de cocos conţine un acid gras numit acid lauric (40%), foarte important pentru corpul uman. Odată intrat în corp, acidul lauric de transformă în monolaurin. Acidul lauric se găseşte în laptele matern, din abundenţă. Monolaurinul are rol în creşterea imunităţii, luptă împotriva virusurilor, a bacteriilor şi a diverselor boli precum gripa, herpes, citomegalovirus. Poate preveni şi cancerul sau HIV-SIDA.
7. Lupta cu kilogramele
Grăsimile saturate din laptele de cocos este ideal de folosit în diete. Conţine fibre, este săţios, şi consumat cu moderaţie, ajută la menţinerea unei greutăţi normale dar şi la accelerarea arderii grăsimilor.
8. Reglează nivelul zahărului din sânge
Sursă de magneziu, laptele de nucă de cocos ajută la reglarea zahărului din sânge. Magneziul este una dintre cele mai importante substanţe ce ajută la metabolizarea glucozei în organismul uman. De asemenea, magneziul este esenţial pentru funcţionarea metabolismului, tratează inflamaţiile, previne osteoporoza, ameliorează sindromul premenstrual, ajută la absorbţia vitaminelor şi menţine sănătatea sistemului digestiv.
9. Demachiant
Îţi vei curăţa bine tenul, dar îl vei şi hidrata. O reţetă simplă: amestecă o parte lapte de nucă de cocos cu două părţi ulei de măsline. Cu acest lapte demachiant nu vei da greş.
10. Scade nivelul colesterolului
În ciuda grăsimilor saturate pe care le conţine, laptele de nuca de cocos scade nivelul colestrolului. Acidul lauric are această puetere de a scade colesterolul. Laptele de cocos conţine acizi esenţiali omega 6.
11. Previne ridurile
Laptele de cocos redă elasticitatea pielii dacă este consumat ca atare sau dacă este aplicat pe piele. Conţine vitamina C şi cupru ce oferă flexibilitate şi elasticitate pielii şi vaselor de sânge, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii şi corpului.
12. Tratează arsurile solare
Aplică lapte de cocos, dacă este rece cu atât mai bine, pe pielea arsă de soare.
13. Bun pentru gătit
Cei care au intoleranţă la lactoză, laptele de nucă de cocos este o alternativă ideală. Poate fi folosit în prepararea multor reţete culinare. La fel şi răzătura de cocos.
14. Balsam pentru păr
Nutrienţii şi grăsimile din laptele de cocos au beneficii şi ca tratament pentru păr. Aplică direct la rădăcina firului de păr, apoi şi pe firul de păr, laptele de cocos, urmat de un masaj al scalpului. Acoperă capul cu o cască de duş, apoi cu un prosop şi stai aşa de la o jumătate de oră până la 4-5 ore, în funcţie de cât doreşti. Cu cât stă mai mult, cu atât hrăneşte firul de păr mai bine şi îi oferă rezistenţă, dar şi strălucire. Pentru un efect mai puternic puteţi aplica laptele de nucă de cocos puţin încălzit. În lapte mai puteţi adăuga, după preferinţe, miere şi ulei de măsline. Ca alternativă.
15. Tratează artrita
Laptele de cocos conţine şi seleniu, antioxidant ce ameliorează simptomele artritei. Seleniul controlează şi radicalii liberi şi scade riscul apariţiei inflamaţiilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu